POSNO MEDENO SRCE: Napravite ukusnu poslasticu sa cimetom, suvim grožđem i orasima ( VIDEO)
IDEALNO za period posta
POSNO MEDENO SRCE - potrebno je:
-200 ml kisele vode
-šolja brašna od 200 g
-1 kašičica cimeta
-200 g čokolade posne
-1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
-1 prašak za pecivo
-50 ml ulja
-50 g seckanih oraha
-100 g suvog grožđa
POSNO MEDENO SRCE - priprema:
U činiju sipati vodu, dodati ulje, 6-7 kašika džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.
Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta da se malo zapeče. 100 g čokolade omekšati pa izmešati sa džemom.
Izvaditi kolač pa ga preliti čokoladom i džemom i vratiti na trenutak, 2-3 min. Ponovo ga izvaditi i sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40 min. Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.