HRSKAVA POSNA PITA: Pecivo koje se topi u ustima (FOTO/VIDEO)
Novosti online
10. 03. 2023. u 15:00
IDEALNO za dane posta.
Pita sa jabukama, orasima, cimetom, suvim grožđem... Prava poslastica za dane posta.
Sastojci za posnu pitu
- 8 tankih gotovih kora
- 2 veće jabuke
- 50 g suvog grožđa
- 100 g seckanih oraha
- malo cimeta
- ulje
Priprema:
Jabuke izrendati, posuti cimetom, seckanim orasima i suvim grožđem i izjednačiti. Kore isecite da budu četvrtaste premažite malo uljem i presavite na pola, pa opet još jednom.
Okrenite prema sebi ugao, pa odvojte listove na gore. Zatim je celu okrenite naopako. Jednu kašiku nadeva staviti na sredinu okrenute kore savite prvo levu, pa desnu stranu preklopite.
Gornji kraj u vrhu ušuškajte fišek.
Pleh podmažite uljem, pa ređajte u pleh. Premažite celu uljem i pecite na 200 stepeni C oko 25 min. da porumene. Po želji pospite prah šećerom i vanilin šećerom.
Pita je bez šećera, nema ga u filu, a vi dodajte sebi po želji meda ili šećera koliko želite.
Pogledajte više