PUNJENE KROFNE: Zasladite se na najbolji način (FOTO/VIDEO)

Novosti online 21. 02. 2023. u 11:20

Vrhunske, mirisne i nikad mekše krofne.

Foto: Bakina kuhinja

Punjene krofne - Sastojci:

200 ml mlakog mleka
15 gr kvasca
1 kašika brašna
1 kašičica šećera
350 gr brašna
1 jaje
korica limuna
30 ml ulja
ulje za prženje
krem za punjenje

Punjene krofne - priprema:

U mleko dodati šećer i kvasac, dodati kašiku brašna izmešati da kvasac nadođe. Dodati jaje, pa ga malo žicom umutiti i dodati 350 brašna, a onda dodati i ulje, so, koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti da poraste, pa razviti za pola cm i izvaditi krofne.

Izvaditi jednu krofnu, pa još jednu čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu.

Foto: Bakina kuhinja

 

Staviti jednu preko druge, a zatim ređati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 min.

Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom.

Pogledajte više