NIJE VAM POTREBAN KOTLIĆ: Savršen riblji paprikaš u šerpi (FOTO/VIDEO)
VRHUNSKO jelo za predstojeće dane
Riblji paprikaš - Sastojci:
600 gr ribe po izboru
1 veća glavica crnog luka
mešavina smrznutog povrća
3 paprike sveže crvene
50 ml kuvanog paradajza
3-4 lista lorbera
crvena mlevena slatka i tucana ljuta paprika
biber, ulje, so
list i stablo celera
3 veća krompira
Riblji paprikaš - Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera, paškanata, celera, a može i šaka graška). Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min.
Dodati lovorov list, može i neko zrno bibera, seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati.
Ubaciti na kocke isečen krompir, kuvani paradajz i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu bez kostiju. Kuvati još 20-30 minuta na tihoj vatri.
Posoliti, pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš ređi. Dodati peršunov list i isključiti.
Naš paprikaš je gotov. Uz paprikaš predlažem kuvane široke rezance kao prilog.