KAKO SE PRAVI DOMAĆE KISELO MLEKO? Potrebna su vam samo tri sastojka (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević 10. 03. 2023. u 12:00

KISELO mleko sada možete da napravite i sami

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Za ljubitelje ove osvežavajuće namirnice posebnu radost predstavlja činjenica što može da se kombinuje sa raznim ukusima i jelima.

Sastojci za domaće kiselo mleko

  • 2 l mleka
  • 200 g gotovog kiselog mleka
  • 1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Mleko skuvati i ohladiti da bude toplo. U činiju staviti  200 g kiselog mleka i pavlaku dodati malo toplog mleka i dobro žicom izjednačiti. Sipati sve u mleko i sve dobro izmutiti.

Preliti u željene sudove, poklopiti poklopcem ili prozirnom folijom i ostaviti na toplom negde pored peći da prenoći.

Kad se mleko ukiseli staviti obavezno u frižider da se ohladi. Uživajte u domaćem kiselom mleku!

Pogledajte više