TAKO TO RADE U ISTRI: Da li ste čuli za MENEŠTRU? Vidite kako se pravi to zdravo i ukusno jelo (VIDEO)
OVO je jedno sjajno jelo koje se kuva i sprema u Istri.
Može se kombinovati i spremati na razne načine, uz dodatak suvih rebara i suvog mesa kao i mnogo povrća. Ovog puta predstavićemo vam ovo jelo na posni način.
Meneštra - Sastojci:
2 konzerve gotovog pasulja
150 gr kuvanog kukuruza
1 veći krompir
1 veći crveni luk
2 paprike sveže
2 šargarepe
malo korena celera karfiola malo
1 mali paradajz
1 kašičica crvene slatke mlevena paprike
bibera
soli
2 čena belog luka
ulje
peršunov list
Meneštra - Priprema:
Iseckati luk, papriku, šargarepu, celer, ako imate karfiol cvetove i sve dobro predinstati na ulju da omekne. Dodati crvenu papriku, biber, sečene kockice krompira, celer, kuvan pasulj i kukuruz.
Sve dobro izmešati, dodati vodu da ogrezne i kuvati oko 15 min. da se krompir i povrće skuva.
Dodati soli, seckan beli luk i peršunov list. Posle minut isključiti. Ručak je gotov.
Vrhunsko posno jelo sa povrćem, puno vitamina i minerala.