DA LI ZNATE DA NAPRAVITE GIBANICU RUŽICU? Hrskava, prelepog ukusa, puna fila (FOTO/VIDEO)

Novosti online 07. 02. 2023. u 13:20

IDEALNO za doručak

FOTO: Privatna arhiva

Obradujte svoje ukućane ovim preukusnim jelom, čiji će vas izgled oduševiti.

Gibanica ružica - sastojci:

200 gr sira
3 jajeta
1/2 praška za pecivo
tanke kore 
malo ulja

FOTO: Privatna arhiva

 

Gibanica ružica - priprema:

Raširiti koru na sto, pa je pouljiti. Sir izdrobiti, dodati jaja i prašak za pecivo i izjednačiti. Koru malo premazati filom. Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug  držeći tri prsta u sredini.
Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila. Jedna kora je dovoljna za jednu ružu. U zavisnosti od toga koliko ruža želite, toliko vam je i kora potrebno. 

Pokriti malo po ivicama kora fil, pa ružicu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i ređati u podmazan okrugli pleh. 

Ređati ukrug. Dodati još malo fila i premazati uljem. Može malo i susama. Peći na 190 stepeni oko 30 min.

Sjajna je hrskava... Uživajte.

Pogledajte više