DOMAĆE ĆUFTE: Bogat ručak za 500 grama mesa

Andrijana Nešić 26. 01. 2023. u 18:37

Meso sjedinite sa jajetom, pa dodajte sitno iseckani crni i izgnječen beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i biljni začin.

Foto: Shutterstock

Ostavite da odstoji 20 minuta, pa od smese oblikujte loptice i uvaljajte svaku u prezle. Stavite ćufte da se prže u zagrejanom ulju. Pred kraj prženja nalijte sok od paradajza, pa ostavite da se ćufte krčkaju na tihoj vatri desetak minuta.

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 5 čenova belog luka
  • glavica crnog luka
  • jaje
  • 3 kašike prezli
  • 2 dl soka od paradajza
  • so, biber
  • suvi biljni začin
  • peršun
  • kašičica sode bikarbone
Pogledajte više