''BIRATE IZMEĐU DEMOKRATIJE I DIKTATURE'' Bivši ambasador Vatikana: Glasajte za Trampa, Kamala je marioneta Obame, Klintonove i Soroša

Novosti online 27. 10. 2024. u 16:05

EKSKOMUNICIRANI katolički nadbiskup i nekadašnji ambasador Vatikana u SAD Karlo Marija Vigano pozvao je danas Amerikance da glasaju za republikanca Donalda Trampa, tvrdeći da će demokrata Kamala Haris izgraditi ''najsuroviju diktaturu“ u SAD ako bude izabrana.

Foto: Profimedia


Vigano je u otvorenom pismu američkim katolicima naveo da je Tramp ''jedini mogući izbor“ jer je ''glasanje za Kamalu Haris moralno nedopustivo i predstavlja veoma težak greh“.

- Na ovim izborima morate da birate između dva radikalno suprotstavljena načina da zamislite vladu svoje nacije: pozvani ste da birate između demokratije i diktature, između slobode i ropstva - napisao je Vigano.

On je napisao da, iako Tramp ima ''problematične'' pozicije po pitanju abortusa i veštačke oplodnje, bivši predsednik ima za cilj da "zaštiti osnovne slobode građana", prenosi Foks njuz.

Vigano je Haris nazvao ''paklenim čudovištem koje se pokorava Satani“, tvrdeći da bi se pod njenom vlašću katolici i protestanti smatrali fundamentalistima i bili marginalizovani i eliminisani, a njihova deca bi se smatrala vlasništvom države.
On je naveo da su se američki gradovi pod administracijom aktuelnog predsednika Džoa Bajdena pretvorili u ''deponije pune napuštenih i kriminalaca, dilera droge i zavisnika, prostitutki i pljačkaša", dok su škole sada "skladišta indoktrinacije i korupcije" počevši od vrtića.

Vigano je takođe optužio Haris da je ''marioneta“ bivšeg predsednika Baraka Obame, bivše državne sekretarke Hilari Klinton i liberalnog donora Džordža Soroša.

Vigano je služio kao ambasador Vatikana u Sjedinjenim Državama, od 2011. do 2016. godine.

Vigano je u julu proglašen krivim za raskol i ekskomuniciran iz Katoličke crkve nakon godina intenzivnih neslaganja sa papom Franjom. 

Raskol je čin povlačenja potčinjavanja papi ili zajednice katolika koji su mu potčinjeni.

BONUS VIDEO: TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbednost nakon pokušaja atentata


Pogledajte više