SUPRUGA MU BILA MUŠKARAC: Šokantno otkriće Italijana posle osamnaest godina provedenih u braku

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

25. 10. 2024. u 21:25

POSLE 18 godina braka suprug je otkrio da mu supruga bila muškarac. Tražo je da se brak poništi. Ali sud j rekao „ne“ - može samo da se razvede, nije greška u identitetu.

Foto Shutterstock

Dogodilo se u Livornu, u Toskani, bračna zajednica je trajala od 2003. do 2021, žena nije priznala nikada suprugu da je promenila pol 9 godina pre braka. Ali, 2021. godine su odlučili da se razdvoje, uprkos tome što su već započeli proceduru usvajanja deteta (procedura nikada nije ozvaničena) jer žena nije mogla da ima dece, nije mogla da zatrudni. Opravdavala se da je zbog obolenja bila prinuđena da otkloni matericu.  

Do otkrića je došlo slučajno, 2022. tokom postupka razdvajanja dobara, trebalo je razrešiti pitanje hipoteke pa je inspekcija morala imati uvida u dokumentaciju zemljišnih knjiga. Čovek se nikada nije detaljno bavio tom pričom o uklanjanju materice, zato su bili i započeli proceduru usvajanja deteta, a onda kao bomba stiže potvrda iz dokumentacije da je supruga bila muškarac.

Otuda je usledio zahtev za raskid bračnog ugovora na šta je dobio odgovor od Suda da to nije moguće jer „nepoznavanje originalnog pola supružnika ne odgovara grešci u pogledu identiteta ili kvaliteta osobe“. Supruga je pol promenila 1992, na sudu je ispričala da je njen suprug i pre venčanja znao za promenu pola, što je on apsolutno negirao.

Kada je 2022. čovek otkrio da mu je žena bila muškarac samo je želeo da se što pre njegovo venčanje poništi i preko svog advokata osporio brak na osnovu člana 122 Građanskog zakonika prema kojem sudija može da raskine bračnu vezu zbog „nasilja ili greške“, a sa obrazložnjem da nikada ne bi rekao „da“ da je znao za promenu pola svoje buduće supruge.

Sudija je objasnio svoju odluku da iako je došlo do promene pola supružnik je bio odgovoran da dublje uđe u saznanje „potpunijeg razloga  zašto njegova žena nije mogla da ima decu“, što čovek nije nikada učinio.

Supruga je na sudu dala drugačiju verzuju priče rekavši da je njen muž odlično znao za promenu pola čak i pre venčanja. Međutim iz izveštaja sa suđenja stoji kako je muž više voleo da ne zna „potpuni“ razlog zašto njegova žena nije mogla da ima decu iako mu je u jednom trenutku rekla da je „spremna da mu sve kaže“.

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više