TRAMP KAO ROKENROL ZVEZDA: Popularni voditelj podkasta DŽo Rogan intervjuisaće lidera republikanaca u finišu kampanje

A.Vojinović 26. 10. 2024. u 06:15

VRLO popularni američki voditelj podkasta Džo Rogan (57) intervjuisao je juče u svom studiju u Ostinu u Teksasu republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa u finišu kampanje.

Foto: AP Photo/John Bazemore

Roganova emisija važi za jednu od najslušanijih na svetu, samo na "Jutjubu" ga prati čak 17,5 miliona ljudi. Publiku pretežno čine mladi muškarci, čime bivši predsednik SAD želi da privuče i taj deo biračkog tela. Intervju će biti emitovan uskoro.

Intervju je i pre emitovanja ocenjen kao jedan od najznačajnijih u njegovoj predsedničkoj kampanji. Rogan je američkoj publici poznat još iz vremena kada je u Bostonu radio kao stendap komičar, da bi popularnost stekao kao voditelj emisije "Faktor straha". Jedan je od prvih komičara koji se upustio u vode podkasta 2009. godine, da bi do 2020. potpisao jedan od najvećih ugovora sa "Spotifajem". Teme koje obrađuje uključuju politička dešavanja, dnevne aktuelnosti, teorije zavere, a tako tokom godina ugostio je astrofizičare, političare, glumce.

Kamala ne gostuje

ZA razliku od svog rivala, demokratska predsednička kandidatkinja Kamala Haris neće se pojaviti u emisiji Džoa Rogana, potvrđeno je iz njene kampanje. "Tim Kamale Haris je bio u kontaktu sa Roganovim programom o mogućem gostovanju, ali raspored nije usklađen, izjavio je portparol kampanje Ijan Sams za Em-Es-En-Bi-Si.

Uprkos popularnosti, bio je na meti kritika tokom pandemije kovida 19, jer je u emisiji izrazio sumnje u vakcinaciju, kao i zbog neumesnih rasnih komentara. To je dovelo do toga da koalicija medicinskih stručnjaka javno prozove "Spotifaj" za "širenje lažnih i društveno štetnih tvrdnji".

Trampov odnos sa Roganom ranije je bio zategnut. Lider republikanaca ga je letos prozvao pošto je voditelj izjavio da su političari sa obe strane manipulativni, osim Roberta Kenedija Mlađeg, tada kandidata za predsednika.

Ni Rogan u prošlosti nije štedeo reči na račun Trampa, pa je u julu 2022. nazvao bivšeg predsednika "egzistencijalnom pretnjom demokratiji". Rogan je, međutim, nedavno obrnuo ćurak, pa je pohvalio Trampa, rekavši da je ekonomija dok je on bio na vlasti "prošla zaista dobro" i da je zaista "pokušao da smanji neka sr...a koja se dešavaju u zemlji".

Pogledajte više