SKANDAL U KIJEVU: Zelenski odbio da primi šefa UN-a zbog njegovog prisustva samitu BRIKS-a

Novosti online 25. 10. 2024. u 16:29

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski odbacio je mogućnost posete generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša Kijevu, prenela je ukrajinska agencija Unian, pozivajući se na dobro informisan izvor iz kabineta predsednika.

FOTO: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacio je mogućnost posete generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša Kijevu, prenela je ukrajinska agencija Unian, pozivajući se na dobro informisan izvor iz kabineta predsednika.

- Generalni sekretar UN je pokušao da poseti Ukrajinu nakon samita BRIKS-a, ali njegovu posetu ukrajinska strana nije potvrdila - naveo je pomenuti izvor.

Odbijanje Zelenskog da primi Gutereša u Kijevu povezuje se sa učešćem generalnog sekretara svetske organizacije na samitu BRIKS-a, koji je ove nedelje održan u ruskom gradu Kazanju.

Kako je preneo Unian, Gutereš je 24. oktobra održao govor na samitu BRIKS-a u prisustvu ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojem je pozvao na pravedan mir u Ukrajini u skladu sa Poveljom UN.

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA: Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

 
Pogledajte više