AH, TA POLITIKA: Anketa pokazala da je više od 69 odsto odraslih Amerikanaca pod stresom zbog izbora

Tanjug 22. 10. 2024. u 21:11

ANKETA koju je sprovelo Američko udruženje psihologa (APA) pokazala je da je više od 69 odsto odraslih Amerikanaca pod stresom zbog predstojećih predsedničkih izbora, preneli su danas američki mediji.

Foto: Profimedia

U onlajn anketi koju je u ime APA sprovela agencija Haris Pul, ugledna američka kompanija za istraživanje tržišta i analitiku koja prati raspoloženje, ponašanje i motivaciju odraslih Amerikanaca od 1963. godine, učestvovalo je više od 3.300 odraslih osoba starijih od 18 godina koje žive u SAD, prenosi CBS News, navodeći da je istraživanje pokazalo da je drugi glavni uzrok stresa pitanje "budućnosti nacije" kojim je opterećeno 77 odsto ispitanika.

- Ne pomaže mnogo kada vam se na telefonu pojavljuju notifikacije sa naslovima i objavama. Uvek postoji neka vrsta pozadinskog stresa - izjavio je Endru Pejton iz Kalifornije.

Vanesa Apkenas, takođe iz Kalifornije, izjavila je da njen stres "generiše politički pejzaž u SAD poslednjih nekoliko godina".

- Ono što izdvaja anketu iz 2024. godine od prethodnih APA anketa o izborima je kolektivni stres zbog potencijalnih posledica rezultata izbora - navodi se u saopštenju APA.

Pogledajte više