MASK STRAHUJE ZA SVOJU BEZBEDNOST: "Definitivno ću pojačati obezbeđenje..."

Dejana Kalinić 22. 10. 2024. u 16:02

VLASNIK kompanije "Iks" Ilon Mask rekao je da pojačava svoje obezbeđenje nakon što je primio pretnje zbog podrške Donaldu Trampu u predizbornoj trci.

Foto: EPA

Pojavljujući se na skupu u Pitsburgu u nedelju, Mask je publici rekao da je prikazan na naslovnoj strani nemačkog časopisa "Špigl", koji ga je označio kao "Neprijatelj javnosti broj 2" – iza Trampa.

- Ja sam kao, neprijatelj broj 2, čega? Uh, demokratije? - rekao je Mask okupljenima.

- Mislim, ja sam za demokratiju. Bukvalno pokušavam da podržim Ustav i osiguram da imamo slobodne i poštene izbore - dodao je, prenosi sajt "Moderniti njuz".

Rekao je i da će definitivno pojačati svoje obezbeđenje.

Generalni direktor "Tesle" priznao je da je malo šokiran "žestokom mržnjom koja dolazi od strane levice".

- Oni tvrde da su tolerantni. Pa, ipak, oni su neverovatno netolerantni i bljuju mržnju. Dok na desnoj strani vidim ljude koji imaju tendenciju da smatraju ljude sa leve, pa, pogrešnim. Ali oni ih ne mrze - rekao je Mask.

- Ali, količina mržnje koja dolazi od strane levice je kao, vau, sledeći nivo - nastavio je.

Masku nisu nepoznate pretnje otkako je preuzeo Tviter u nastojanju da sačuva slobodu govora, a bio je izložen i stalnim napadima otkako je stao uz Trampa.

On je više puta upozoravao da bi, ako Tramp ne pobedi na izborima, oni mogli biti poslednji i da je civilizacija na kocki.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pogledajte više