"TRAMP ĆE PRIMORATI UKRAJINU DA SE PREDA" Kamala Haris: Ako pobedi na izborima, Putin će sedeti u Kijevu

Novosti online 22. 10. 2024. u 09:02

KAMALA Haris, kandidat demokrata za predsednika SAD i aktuelna potpredsednica, izjavila je da će ruski lider Vladimir Putin „sedeti u Kijevu“ ukoliko pobedi republikanski protivkandidat Donald Tramp.

Tanjug

- Tramp će primorati Ukrajinu da se preda u borbi protiv agresora kršeći njen suverenitet. Ako bi Donald Tramp postao predsednik, Vladimir Putin bi sedeo u Kijevu - rekla je Harisova tokom predizbornog mitinga u Mičigenu.

Prema njenom mišljenju, Tramp „dozvoljava da se njime lako manipuliše laskanjem i ljubaznošću“.

Ona tvrdi da je njen glavni rival u izbornoj trci spreman da kapitulira po pitanju sukoba u Ukrajini, kao i da nastoji da smanji učešće Vašingtona u međunarodnim poslovima.

- Da budemo jasni po tom pitanju, posebno u vezi sa Ukrajinom. Pristup Donalda Trampa bi značio kapitulaciju - ocenila je Harisova.

Prema rečima demokratskog predsedničkog kandidata, „izolacija je upravo ono što Tramp želi, odnosno izlazak iz NATO-a, ostavljanje prijatelja Amerike iza sebe“.
Harisova je davala slične izjave i tokom televizijske debate u septembru.

Tramp je tada uzvratio da njegova protivnica u predsedničkoj trci, uprkos susretu sa ukrajinskim rukovodstvom na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu početkom 2022. godine, nije uspela da spreči izbijanje borbi u Ukrajini, kao i da bi Putin „sedeo srećniji u Moskvi nego što je sada“.

Podsetimo, američki predsednički izbori održaće se 5. novembra.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više