TRAMP ŠOKIRAN ODGOVOROM Netanjahu: Izrael će donositi odluke u skladu sa svojim interesima

Đorđe Grmuša 20. 10. 2024. u 13:52

PREMIJER Izraela Benjamin Netanjahu i kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp razgovarali su telefonom dan nakon što je dron Hezbolaha lansiran na Netanjahuovu rezidenciju u Cezariji, saopšteno je iz kabineta izraelskog premijera.

Foto: AP Photo/Ariel Schali/AP Photo/Evan Vucci

- Premijer Izraela ponovo je naglasio ono što je već javno rekao - da Izrael uzima u obzir pitanja koja postavlja američka administracija, ali na kraju će donositi odluke na osnovu svojih nacionalnih interesa" navodi se u saopštenju Netanjahuaovog kabineta, prenosi Rojters.

Dron iz Libana lansiran je u subotu ka privatnoj rezidenciji izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u gradu Cezareji na severu Izraela, ali Netanjahu nije bio u blizini i nije bilo žrtava u tom napadu.

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da su iz Libana na Izrael ispaljena tri drona, od kojih je jedan pogodio rezidenciju u Cezariji.

Kako je ranije preneo dnevni list Tajms of Izrael, Netanjahu je takođe razgovarao i sa predsedavajućim Predstavničkog doma SAD, Majkom Džonsonom.

- Rekao sam mu da Amerika čvrsto stoji uz Izrael i ponovo naglasio našu kontinuiranu posvećenost pomoći u suprotstavljanju Iranu i njegovim terorističkim posrednicima - objavio je na svom X nalogu Džonson.
 

Pogledajte više