NETANIJAHU: Iranski agenti koji su pokušali da me ubiju napravili veliku grešku

Novosti online 19. 10. 2024. u 20:27

IRANSKI agenti koji su pokušali da ubiju mene i moju suprugu su napravili veliku grešku, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu nakon što je njegov dom u Cezareji napadnut dronom iz Libana.

Foto: Tanjug/AP

On je u saopštenju naveo da ga napad neće odvratiti od nastavka rata i da će svako ko naudi Izraelcima platiti "visoku cenu", prenosi Tajms of Izrael.

- Nastavićemo da eliminišemo vaše teroriste, vratićemo naše taoce iz Gaze, vratićemo naše stanovnike na sever - upozorio je Netanijahu.

- Znate, pre dva dana smo ubili masovnog ubicu Jahju Sinvara, i kao što sam rekao, nalazimo se u ratu u kojem se borimo za opstanak. Nastavljamo do kraja. Želim da kažem još nešto, to je da sam ponosan na naše vojnike, komandante i ponosan sam na građane Izraela - rekao je Netanijahu na  snimku na kojem šeta parkom, sa naočarima za sunce i u crnoj majici.

Netanijahu se potom obratio i na engleskom i nazvao Sinvara "terorističkim idejnim tvorcem, zbog čijih su zlodela izraelskim muškarcima odsecane glave, žene silovane, a bebe spaljivane žive".

- Rešili smo ga se i nastavljamo sa borbom protiv drugih proiranskih grupa - istakao je on.

Jutros je Netanijahuov portparol rekao da premijer Izraela nije bio u kući kada se desio napad i da niko nije povređen.

 
Pogledajte više