UBIO ŽENU SVOG POSLODAVCA, BACIO EKSPLOZIV NA POLICIJU, POVREDIO PRIPRADNIKA "KOBRE": Nezapamćena drama u Austriji

Novosti online 19. 10. 2024. u 14:24

59-GODIŠNjI Slovak koji je jutros ubio šest godina stariju ženu u vinogradu posle čega se sakrio u svojoj kući, pronađen je mrtav u njoj.

Foto: EPA

Osumnjičeni slovački državljanin smatrao se "opšte opasnim", a izvori navode da je praćen u nekoliko evropskih zemalja zbog neovlašćenog posedovanja nuklearnog eksploziva i oružja.

Prema dostupnim informacijama, 59-godišnji muškarac iz Slovačke zabarikadirao se u vinskom podrumu u mestu Zistersdorf, nedaleko od vinograda gde je prethodno ubio 65-godišnju ženu. Policija navodi da je muškarac pretio i bacio eksploziv, pri čemu je povredio jednog policajca, pripadnika Kobri.

Telo žene s ubodnim ranama pronađeno je u vinogradu oko 16:30 časova. Osumnjičeni je viđen u blizini mesta zločina, a kasnije je primećen u bekstvu. Prema izjavama policijskog portparola Johana Baumšlagera, "žrtva i osumnjičeni očigledno su se poznavali."

U saradnji sa međunarodnim medijima, otkriveno je da je osumnjičeni poznat vlastima u nekoliko evropskih zemalja zbog ilegalnog posedovanja oružja i eksploziva. Od ranih jutarnjih sati situacija u Zistersdorfu je veoma napeta, a specijalne jedinice, uključujući jedinicu "Kobra," opkolile su vinsku oblast u kojoj se muškarac krije.

Policija je evakuisala desetak kuća zbog opasnosti, jer je podrum povezan sa obližnjim objektima.

Osumnjičeni Slovak (59), koji je 65-godišnjoj ženi prerezao grkljan, a potom se sakrio u vinski podrum, više nije živ ali policija još ne saopštava da li ga je ona likvidirala ili je u pitanju samoubistvo, prenosi Republika.

(Republika/Srbija Danas)

Pogledajte više