PROVERA STRATEŠKIH RAKETNIH SNAGA RUSIJE: Bologovski raketaši prolaze marš i borbenu obuku

Predrag Stojković 19. 10. 2024. u 00:11

ZDRUŽENA komandna grupa Strateških raketnih snaga (RVSN) sprovodi inspekciju raketne formacije Bologovski, u okviru koje će njena komisija oceniti rad rukovodstva raketnih timova i dolazak samohodnih transportno-lansirnih vozila interkontinentalnih balističkih raketa "jars" na položaj, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto MO RF

-U skladu sa planom obuke Strateških raketnih snaga, komisija Komande RVSN sprovodi inspekciju raketne formacije Bologovski (u Tverskoj oblasti), navodi se u saopštenju.

Osnovni ciljevi inspekcije u Ministarstvu odbrane su procena stanja i efikasnosti komandovanja, kao i borbenog dežurstva na komandnim i kontrolnim mestima čitave formacije i pojedinih jedinica.

Pored toga, komisija će proveriti usklađenost dejstava jedinica, saslušati izveštaj komandanta raketne formacije, a zatim će njeni pripadnici polagati testove o stručnoj obučenosti

Planirano je da se posebna pažnja posveti izradi posebnog složenog zadatka sa razmeštanjem samohodnih lansera "jarsa" položaje.

-Strateški raketaši će uvežbavati zadatke i uvodnu obuku, uključujući i one koji se odnose na izvođenje intenzivnih manevarskih operacija na borbeno-patrolnim pravcima, dodali su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Posade mobilnog raketnog sistema će izvesti marš dužine do 100 kilometara, rasporediti jedinice i opremu na terenskim položajima i organizovati njihovo kamufliranje i obezbeđenje.

Takođe, u okviru testa, raketaši će se suočiti sa pretnjama poput vazdušnog i napada izviđačko-diverzantskih grupa.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više