KIJEV POKUŠAVA DA NAPRAVI PRLJAVU BOMBU: Medvedev izneo šokantne tvrdnje

Đorđe Grmuša 18. 10. 2024. u 12:32

KIJEVSKI režim pokušava da napravi prljavu bombu, a sve češći razgovori o tome samo potkrepljuju tu činjenicu, upozorio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ukrajinci imaju sve mogućnosti da to urade, i sirovine i tehnologiju i stručnjake - rekao je Medvedev i pojasnio da je svaka laboratorija iz sovjetskog doba pogodna za proizvodnju takve bombe manje snage.

Prethodno su zapadni mediji, pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog zvaničnika, saopštili da Kijev navodno namerava da u roku od nekoliko nedelja napravi nuklearno oružje koje će primeniti protiv Rusije.

Trampovo priznanje da je Zelenski kriv za sukob

Medvedev je takođe rekao i da je Donald Tramp jedini koji je priznao da je Vladimir Zelenski odgovoran za sukob u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, Tramp je priznao da je ukrajinski lider, kojeg hrani Zapad i koji je izgubio svaki legitimitet, direktno odgovoran za vojni sukob Rusije i Ukrajine.
Međutim, Medvedev je ocenio da to priznanje neće ništa promeniti u stavu SAD, čak i ako Tramp ponovo dođe na vlast.

„Plan pobede“ – plan za pobedu

Komentarišući „plan pobede“ Zelenskog, Medvedev je ocenio da to zapravo uopšte nije plan pobede, već plan za pobedu.

- Ceo svet je bio u iščekivanju da čuje šta je taj plan pobede kijevskog naciste. Sada je plan objavljen, svi mogu da se opuste. To nije nikakav plan pobede, već plan za pobedu - napisao je Medvedev na Telegramu.

(Sputnjik)

Pogledajte više