''JUČE SMO IMALI VEOMA SADRŽAJAN RAZGOVOR'' Belousov: Moskva i Peking samopouzdano gledaju u budućnost

Novosti online 15. 10. 2024. u 09:03

VOJNI resori Rusije i Kine solidarni su u procenama globalnih procesa, izjavio je ruski ministar odbrane Andrej Belousov na sastanku sa zamenikom predsednika Centralnog vojnog saveta Kine Dong Junom.

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Juče smo imali veoma sadržajan razgovor sa ministrom odbrane Narodne Republike Kine i očigledno je da imamo zajedničke stavove, istu procenu situacije i zajedničko razumevanje šta treba da uradimo - istakao je Belousov.

On je naglasio da su, zahvaljujući liderima dve zemlje, Vladimiru Putinu i Si Đinpingu, Rusija i Kina izgradile strateško partnerstvo.

- Naš zadatak je da ga unapređujemo i jačamo - ocenio je ruski ministar.

On je izrazio uverenost da i danas predstoji plodonosan rad i donošenje značajnih odluka.

Belousov je takođe podsetio da Rusija i Kina ove godine obeležavaju 75. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, a sledeće 80. godina zajedničke pobede nad fašizmom.

- Imamo zajedničku istoriju, dug zajednički put. Samopouzdano gledamo u budućnost - zaključio je šef ruskog Ministarstva odbrane.

Belousov je juče stigao u zvaničnu posetu Pekingu. Prvog dana položio je cveće na spomenik Narodnim herojima na trgu Tjenanmen i razgovarao sa kineskim ministrom odbrane.

BONUS VIDEO: KINESKI ZMAJ I SIMBOLIKA ČELIČNOG PRIJATELjSTVA DVA NARODA

Pogledajte više