OTAC UBIO SARU (10) PA POBEGAO IZ ZEMLJE: "Legalno sam je kaznio, a ona je umrla - bila je nevaljala"

Novosti online 14. 10. 2024. u 16:17

OTAC Sare Šarif (10) rekao je policiji da je "ubio svoju ćerku", tvrdeći da ju je "legalno kaznio, i ona je umrla", nakon što je pobegao u Pakistan, rečeno je danas na sudu u Velikoj Britaniji.

Foto: Tanjug/AP

Urfan Šarif je nakon ubistva ćerke pobegao u Pakistan, ali je uhvaćen i vraćen u Britaniju, gde mu se trenutno sudi, prenosi Skaj njuz.

Urfan Šarif je pozvao Hitnu pomoć u ranim jutarnjim satima 10. avgusta prošle godine, kada su on i ostatak njegove porodice već bili hiljadama kilometara daleko. Sara Šarif (10) pronađena je s desetinama povreda, uključujući modrice, opekotine i slomljene kosti. Telo joj je pronađeno u krevetu spavaće sobe u kući u Vokingu u engleskom gradu Sariju.

"Zakonito sam je kaznio"

U telefonskom razgovoru koji je trajao osam i po minuta, koji je pušten porotnicima na sudu, vozač taksija Šarif (42) rekao je operateru Hitne pomoći: "Ubio sam svoju ćerku."

- Zakonito sam je kaznio, a ona je umrla - rekao je pa dodao da je "bila nevaljala".

- Pretukao sam je. Nije mi bila namera da je ubijem, ali sam je previše tukao - rekao je on.

"Bežim daleko jer se bojim"

Policija je kasnije pronašla poruku napisanu njegovim rukopisom u kojoj je pisalo: "Ja sam Urfan Šarif koji je ubio svoju ćerku premlaćivanjem" i "Kunem se Bogom da moja namera nije bila da je ubijem. Bežim daleko jer se bojim."

Tužilac Vilijam Emlin Džons rekao je da je Sara više puta bila izložena ozbiljnom nasilju tokom značajnog vremenskog razdoblja. Šarifu se sudi sa suprugom i Sarinom maćehom Beinaš Batul (30) i ujakom Faisalom Malikom (28).

Foto: Surrey Police

Oboje poriču ubistvo i izazivanje smrti deteta između 16. decembra 2022. i 9. avgusta 2023. te se međusobno okrivljuju, rečeno je na sudu.

"U srcu ovog slučaja leži jednostavna, ali depresivna istina. Mala devojčica, 10-godišnja devojčica, pronađena je mrtva u svom domu", rekao je tužilac.

"Bila je žrtva nedeljama i nedeljama"

- Bila je žrtva napada i fizičkog zlostavljanja nedeljama i nedeljama. Sara nije samo pretučena. Postupanje s njom, svakako u poslednjih nekoliko nedelja njenog života, bilo je užasno, brutalno - dodao je on.

Prema njegovim rečima, za sve to vreme troje optuženih bili su odrasli ljudi koji su živeli u kući u kojoj je Sara živela, živeli u kući u kojoj je Sara patila i živeli u kući u kojoj je Sara umrla.

Suđenje se nastavlja.

Pogledajte više