ŠEF DNR-A SE JAVIO IZ TORECKA: Ruska vojska uskoro završava oslobađanje, sada se selimo na sever!

Novosti online 13. 10. 2024. u 16:23

RUSKA vojska bi uskoro trebalo da završi oslobađanje Džeržinska (ukrajinski naziv Toreck), rekao je vršilac dužnosti predsednika Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Foto: Profimedia

- Obišao sam oslobođeni Džeržinsk. Oslobađa ga 132. brigada. Komandant motorizovanog bataljona sa pozivnim znakom Ostap je govorio o situaciji u gradu, neprijatelj shvata da je Džeržinsk potpuno oslobođen i otvoriće nam dodatne mogućnosti da se preselimo na sever republike. Potpuno oslobođenje Džeržinska je iza ugla - napisao je on, postavljajući video snimak svog putovanja u grad.

Predsednik DNR je dodao i da je već bilo moguće razjasniti situaciju sa civilima u gradu i njihovo moralno-psihološko stanje.

- Postoji razumevanje za broj mesta u centrima za privremeni smeštaj - primetio je on.

Pored toga, tokom posete šefa DNR u gradu, istaknutim vojnim licima su uručeni komemorativni ručni satovi.

Ruska agencija navodi da je Džeržinsk (Toreck) je moćno utvrđeno područje sa razvijenom železničkom mrežom, gde su ukrajinski militanti stekli uporište od 2014. godine. Odavde se vrši redovno granatiranje Gorlovke, jednog od najvećih gradova DNR.

Zauzimanje ovog naselja će olakšati snabdevanje ruskih trupa duž deonice puta Donjeck-Gorlovka- Artemovsk, a takođe će omogućiti da se neprijateljska grupa u Kleščejevki opkoli. Pored toga, odavde se možete razviti ofanzivu na severozapad - prema Konstantinovki, zaključuje RIA Novosti.

Pogledajte više