"NJIHOV PORAZ JE NAŠ PRIORITET": Jasna poruka Hezbolaha - Granatiranje je bilo samo početak...

Dejana Kalinić 11. 10. 2024. u 18:42

PORAZ Izraela je prioritet Hezbolaha, izjavio je danas predstavnik te libanske grupe za medije Mohamed Afif.

Foto Tanjug/AP

Kako je prenela agencija Rojters, Afif je na konferenciji za novinare rekao da je u ovom trenutku prioritet Hezbolaha da vojno pobedi Izrael, ali da je ta grupa otvorena za sve napore kako bi se zaustavila "agresija".

Afif je, govoreći za medije u južnom predgrađu Bejruta sa ruševinama uništenih zgrada iza sebe, rekao da je Izrael do sada "video samo malo" od odgovora Hezbolaha, kao i da je granatiranje Tel Aviva "samo početak".

- Naš apsolutni prioritet sada je da pobedimo neprijatelja i prisilimo ga da zaustavi agresiju. U svakom slučaju, bilo koji unutrašnji ili spoljašnji politički napor da se postigne prestanak agresije je dobrodošao, sve dok je u skladu sa našom sveobuhvatnom vizijom borbe, njenih okolnosti i njenih rezultata - rekao je on.

Afif je negirao da je oružje Hezbolaha bilo uskladišteno u južnim predgrađima Bejruta, navodeći da je Izrael koristio tempirane bombe kako bi to tako izgledalo, i obećao je stanovnicima koji su napustili svoje domove da će se uskoro vratiti kući.

Sukob između Izraela i Hezbolaha intenzivirao se poslednjih nedelja, kada je Izrael bombardovao južni Liban i južna predgrađa Bejruta, usmrtivši mnoge među najvišim vođama Hezbolaha. Hezbolah je, sa svoje strane, ispalio rakete dublje na izraelsku teritoriju.

Izrael je u noći između 30. septembra i 1. oktobra pokrenuo ograničenu kopnenu operaciju u južnom delu Libana, koju je izraelska vojska opisala kao ograničene, lokalizovane i ciljane napade na Hezbolah.

Kopnena operacija je počela nakon vazdušnih napada na Bejrut i širom južnog Libana.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više