BILI U ISTOJ PROSTORIJI, ALI... Blinken otkrio kako je izgledao susret sa Lavrovom

Dejana Kalinić 11. 10. 2024. u 15:44

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken je rekao da nije imao direktne kontakte sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom na marginama 19. Istočnoazijskog samita, ali su šefovi spoljnih poslova "saslušali" jedan drugog.

Tanjug

- Što se tiče ministra Lavrova, ne, nismo direktno razgovarali - rekao je Blinken na konferenciji za novinare.

- Ali bio sam u prostoriji kada je on govorio u ime Rusije. Lavrov je bio u prostoriji kada sam ja govorio u ime SAD. Tako da mislim da se zasigurno može reći da smo saslušali obraćanja - dodao je Blinken.

Ruski ministar je učestvovao na Istočnoazijskom samitu u Laosu, dok je Blinken umesto američkog predsednika Džozefa Bajdena učestvovao na događajima ASEAN i EAS.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nije najavilo moguće kontakte sa američkom delegacijom. Takođe, ni u julu se Lavrov i Blinken, koji su takođe bili u Laosu u isto vreme na događajima ovih formata, nisu odvojeno sastali, javlja TASS.

Njih dvojica se nisu sreli ni na marginama sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, jer kako je objasnio zamenik ruskog ministra Sergej Rjabkov, "Lavrov nema o čemu da razgovara sa Blinkenom".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pogledajte više