IRANAC POKUŠAO DA ZAPALI PREPUN BIOSKOP U NEMAČKOJ: Policija otvorila vatru, napadač hospitalizovan

Đorđe Grmuša 11. 10. 2024. u 13:11

POLICAJCI su u bioskopu u Krefeldu otvorili vatru na napadača. Radi se o 38-godišnjem muškarcu iranske nacionalnosti. Sumnja se da je pokušao da zapali bioskop. Prema rečima zaposlenog u bioskopu, on je bio u procesu prolivanja zapaljive tečnosti u predvorju bioskopa.

Foto: Tanjug/AP

Prema pisanju lista „Bild“, dva policajca su otvorila vatru na napadača. Na prozorima se vide rupe od metaka na slikama.

U bioskopu je bilo 150 ljudi, raspoređenih u nekoliko sala

Zaposleni u bioskopu pohvalio je brzu intervenciju policije: „U suprotnom bi ovo bila katastrofa“, rekao je on novinskoj agenciji dpa. Prema njegovim rečima, u bioskopu se u trenutku zločina nalazilo oko 150 ljudi, raspoređenih u nekoliko bioskopskih sala.

Napadač je sa teškim povredama prebačen u bolnicu i tamo se još uvek leči. Nema opasnosti po život, rekao je portparol policije u petak ujutro.

Kako je potvrdila policija Esena, muškarac se sumnjiči da je prethodno podmetnuo požare na tri različite lokacije u okrugu Krakau u Krefeldu. Još uvek se istražuje vrsta korišćenog vatrogasnog ubrzivača. Zaposleni u bioskopu posumnjao je na benzin na osnovu mirisa.

Prema rečima zvaničnika, nema dokaza o terorističkom napadu. U požarima nije bilo povređenih. Portparol policije je takođe rekao za t-online da, suprotno onome što su neki mediji preneli, nikada nije bilo policijskog alarma.

Postoje indicije da osumnjičeni možda ima psihičku bolest, javila je agencija dpa, pozivajući se na bezbednosne krugove.

(t-online.de)

Pogledajte više