STIVEN SIGAL: Ako treba umreću za Putina

Tanjug 10. 10. 2024. u 17:55

SPECIJALINI predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za rusko-američke humanitarne veze Stiven Sigal izjavio je danas da je spreman da se bori na strani Rusije u Ukrajini i da će, ako bude potrebno, umreti za svog predsednika Vladimira Putina.

Foto: Profimedia

- Sutradan nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini napisao sam pismo i uverio se da će ono najverovatnije stići do predsednika Putina. I u pismu sam mu napisao da ćemo sada videti ko su naši pravi sunarodnici i prijatelji, a ko su naši neprijatelji. Ja ću biti na strani svog predsednika i boriću se na strani svog predsednika - naveo je Sigal u svom dokumentarcu "U ime pravde", objavljenom na platformi Smotrim.ru.

Sigal je izrazio uverenje u pobedu Rusije u Ukrajini i dodao da veruje da je glavna snaga Ruske Federacije u istini.

- Ja sebe smatram Rusom, moji preci su bili iz Rusije... Verujem da je Bog na našoj strani. Zato ćemo pobediti. Naravno, imamo najbolje vojnike, oružje i vojskovođe, ali na kraju krajeva naša glavna snaga je u tome što smo u pravu - naglasio je Sigal.

On je ocenio da su stavovi ruskog predsednika u vezi sa širenjem NATO-a "apsolutno tačni", napominjući da Zapad već dugo razvija takve planove i stvara preduslove za slanje svojih specijalnih snaga u Ukrajinu i obuku nacionalista.

Prošle godine je američki glumac i bivši suprug Kejti Peri Rasel Brend takođe rekao da kolektivni Zapad "podržava naciste u Ukrajini da se suprotstave Rusiji". On je podsetio da su se SAD borile rame uz rame sa Sovjetskim Savezom protiv nacističkog režima u Drugom svetskom ratu.

Pogledajte više