DAN ODLUKE SVE BLIŽI, IZBORI U SAD PRED VRATIMA: Evo ko bolje stoji po najnovijim anketama

Novosti online 09. 10. 2024. u 18:04

DO predsedničkih izbora u SAD ostale su samo četiri semice, a prema najnovijim anketama Kamala Harris preuzela je laganu prednost od 3 procentna boda u odnosu na protivkandidata Donalda Trampa, pokazuje istraživanje New York Timesa koje je danas objavljeno.

Foto: AP Photo

Nameru da glasa za demokratsku kandidatkinju, sadašnju potpredsednicu, izrazilo je 49 odsto ispitanika na nacionalnom nivou, u poređenju sa 46 odsto opredeljenih za njenog suparnika, republikanca.

Rezultati ankete NYT-a:

Kamala Haris: 49 odsto
Donald Tramp: 46 odsto

Ova 59-godišnja kandidatkinja probija se među glasače republikanaca, od kojih je podržava 9 odsto, pokazalo je ovo istraživanje sprovedeno u saradnji sa Sijena koledžom. Haris pokušava da okupi deo ovog biračkog tela s uverenjem da neki umereni republikanci ne žele novi predsednički mandat 78-godišnjeg milijardera poznatog po ispadima.

Demokratska kandidatkinja je prošle sedmice organizovala predizborni skup zajedno s bivšom republikanskom izabranicom Liz Čejni, koju je Donald Tramp odbacio. Haris je takođe u utorak ponovila svoju nameru da imenuje osobu iz republikanskih redova u svoj kabinet bude li izabrana.

Sredinom septembra oboje su imali po 47 odsto

Istraživanje javnog mnjenja New York Timesa objavljeno sredinom septembra dovelo je dvoje kandidata za Belu kuću u situaciju potpune izjednačenosti na nacionalnom nivou i tada je oboje dobilo po 47 odsto poverenja glasača.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbednost nakon pokušaja atentata

Pogledajte više