RAT U UKRAJINI: Eksplozije u Brjansku - gori rusko skladište oružja (VIDEO)

Novosti online 09. 10. 2024. u 08:12 >> 11:54

RAT u Ukrajini 959. dan.

Foto: Printskrin

Gančev: Ruska vojska napreduje na kupjanskom pravcu

Ruska vojska napreduje u dubinu odbrane neprijatelja na kupjanskom pravcu, od oslobođenih sela do reke Oskol rastojanje je oko tri kilometra, izjavio je za Sputnjik načelnik ruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev.

Nemačka odobrila 400 miliona evra za podršku Kijevu

Ministarstvo odbrane Nemačke planira dalju podršku Ukrajini, Bundestag (nemački parlament) odobrio je izdvajanje dodatnih 400 miliona evra za pružanje vojne pomoći Kijevu, izjavio je šef radne grupe za koordinaciju pomoći Kijevu pri nemačkom Ministarstvu odbrane general-major Kristijan Frojding u intervjuu za RND.

- Upravo smo dobili odobrenje od Bundestaga za dodatnih 400 miliona evra samo za 2024. godinu. To će nam omogućiti da ove godine realizujemo ukupno 50 projekata ukupne vrednosti od 1,4 milijarde evra - rekao je Frojding.

Eksplozije u Karačevskom okrugu u Brjanskoj oblasti

U Karačevskom okrugu u Brjanskoj oblasti u Rusiji jutros je zabeležen incident u vezi sa detonacijom eksplozivnih predmeta, saopštila je Glavna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije za taj region.

- Registrovana je jedna vanredna situacija u opštini u vezi sa detonacijom eksplozivnih predmeta 9. oktobra 2024. godine u okrugu Karačevski u Brjanskoj oblasti - navedeno je u saopštenju, u vezi sa incidentom koji se dogodio jutros oko 06.00 sati, prenela je agencija RIA Novosti.

U saopštenju se pojašnjava da u okrugu Karačevski i Brjanskoj oblasti nije uvedeno vanredno stanje.

 

Kijev: Ruski noćni napad neuspešan - oboren 21 dron

Ruska vojska napala je tokom noći Ukrajinu sa tri balističke rakete "iskander-M/KN-23" i 22 udarne bespilotne letelice "šahed", saopštila je komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

Dvadeset i jedan dron oboren je u oblastima Odesa, Vinica i Kijev, a poslednji se vratio se u Rusiju, dodaje se u saopštenju ukrajinskog ratog vazduhoplovstva.

Oboreni ukrajinski dronovi

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći oborili 24 ukrajinska drona iznad Brjanske oblasti, pet iznad Belgorodske, po dva iznad Kurske i Rostovske oblasti, jedan iznad Krasnodarskog kraja i 13 iznad Azovskog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Gađan kontrolni punkt ukrajinske vojske na desnoj obali Dnjepra

Odred haubice D-30 grupe „Dnjepar“ uništio je kontrolni punkt ukrajinske vojske na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

MO Rusije: Ruska avijacija gađala pogranični deo Kurske oblasti

Ruska avijacija je helikopterima Mi-28NM uništila ljudstvo i oklopnu tehniku ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više