SASTANAK SIRIJE I IRANA: Predsednik i šef diplomatije razgovarali o strateškim odnosima dve zemlje

Tanjug

05. 10. 2024. u 17:34

SIRIJSKI predsednik Bašar al-Asad i šef iranske diplomatije Abas Arakči danas su razgovarali o strateškim odnosima dve zemlje, kao i njihovom značaju pred izazovima i opasnostima koje predstavljaju pretnju po region.

FOTO: Arhiva novosti / Shutterstock

Kako je naglašeno, pretnju prvenstveno predstavljaju kontinuirana izraelska okupacija arapskih zemalja, kao i svakodnevni izraelski zločini ubistava i destrukcije protiv civila koje Izrael čini u Libanu, na palestinskim teritorijama i u Siriji, prenela je agencija Sana.

Predsednik al-Asad naglasio je da je otpor protiv svih vidova okupacije, agresije i masovnih ubistava, legitimno iransko pravo koje je ojačano podrškom naroda.

Kako se navodi, iranski odgovor na ponovljene napade Izraela na narode i suverenitet zemalja regiona je snažan.

Takav odgovor, kako je naglašeno, predstavlja lekciju "cionističkom režimu" da je osovina otpora sposobna da odvrati neprijatelja i osujeti njegove planove i navode da je jedino rešenje je da Izrael prestane sa ubijanjem i prolivanjem krvi nedužnih.

Sana prenosi da je sirijski predsednik u tom smislu sa iranskim zvaničnikom razmotrio načine zaustavljanja izraelske agresije na bratski Liban, kao i značaj davanja podrške i pomoći libanskoj braći usled masovnog raseljavanja do kojeg je dovela izraelska agresija.

Iranski ministar Arakči je istakao poverenje koje ima u snagu otpora Libana i Palestinaca protiv izraelske mašinerije za ubijanje i razaranje.

On je poručio i da je neophodno koordinirati sa svim zemljama napore u cilju zaustavljanja ove agresije.

BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pogledajte više