MELANIJA TRAMP OTKRILA NEPOZNATE DETALJE: Uspela da ubedi svog supruga Donalda da odustane od jedne stvari

Dejana Kalinić 03. 10. 2024. u 16:55

BIVŠA prva dama SAD Melanija Tramp opisala je u svojim memoarima kako je uspela da svog supruga, nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa, ubedi da odustane od oštre politike prema migrantima prema kojoj se deca razdvajaju od roditelja.

Foto: Tanjug/AP

Ona je napisala da je suprugu u jednom trenutku rekla da to mora da prestane, ukazujući mu na traume koje ta praksa izaziva kod migrantskih porodica, nakon čega ju je on brzo poslušao i ukinuo tu meru 20. juna 2018, prenosi Gardijan.

Melanija je navela da je, pošto je i sama imigrant, lično razumela sve one koji žele da nađu bolji život u Americi, kao i da je shvatila da se problem razdvanjanja dece i roditelja migranata mora hitno rešiti jer je to pitanje izazivalo i negodovanje javnosti. Bivša prva dama rođena je u Sloveniji, a američko državljanstvo dobila je u julu 2006., osam godina pošto je upoznala Donalda Trampa I ubrzo zatim rodila njihovog sina Barona.

Nesporazum oko migranata nije jedini između dvoje supružnika o kojem ona piše u memoarima koji će u SAD biti objavljeni naredne nedelje. Osvrnula se i na njeno neslaganje sa suprugom oko pitanja abortusa, budući da je ona vatreni zagovornik prava žena na pobačaj.

Pitanje abortusa i reproduktivnih prava je, kao i imigracija, jedna od važnih tema u izbornoj kampanji uoči predsedničkih izbora 5. novembra.

Melanija je dodala da su povremeni nesporazumi između njih dvoje deo njihove veze,ali da više veruje u to da ih treba rešavati privatno, van očiju javnosti, jer je to produktivnije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PUSTOŠ POSLE POPLAVA U ČEŠKOJ: Prijavljeni prvi smrtni slučajevi

Pogledajte više