"ON JE ŠTETOČINA..." Pale teške reči "na račun" Donalda Trampa

Dejana Kalinić 02. 10. 2024. u 15:17

ĆERKA bivšeg gradonačelnika Njujorka, Rudija Đulijanija, upozorava na Trampa i probleme koje bi mogla da dovede njegova ponovna vlast, zato poziva Amerikance da glasaju za Kamalu Haris.

Foto: Tanjug

Kerolajn Đulijani, ćerka Rudija Đulijanija, bivšeg gradonačelnika Njujorka i najbližeg saradnika Donalda Trampa, moli Amerikance da glasaju za Kamalu Haris.

Ona je u autorskom tekstu za Veniti Fer poručila da joj je "Tramp oteo oca i da narod u Americi ne sme da dozvoli da im otme i zemlju".

Kerolajn Đulijani, književnica i aktivistkinja, odrasla je okružena pripadnicima republikanskog establišmenta, i zbog toga je, kako kaže, odlučila da bude zakleti demokrata.

Izbori u Americi se bliže i sve veći broj javnih ličnosti se opredeljuje za svoje favorite.

Kako to obično biva, muzičke, holivudske i TV zvezde uglavnom su uz Kamalu Haris, dok milijarderi i konzervativni medijski moguli podržavaju Donalda Trampa.

Posebnu pažnju privukla je Kerolajn Đulijani, ćerka bivšeg gradonačelnika Njujorka i jednog od najbližih Trampovih saradnika Rudija Đulijanija, koja je snažno podržala Kamalu Haris.

U autorskom tekstu za Veniti Fer, Kerolajn ističe da joj je slomljeno srce što posmatra svog oca, nekada moćnog i uspešnog čoveka, kako postaje deo Trampove destruktivne zaostavštine.

"Tramp je štetočina", donosi haos, dok Kamala donosi nadu

Ona piše da se "stalno pita kako je Amerika ponovo došla u situaciju da razmatra mogućnost ponovnog izbora Donalda Trampa, uprkos svoj šteti koju je prouzrokovao, kako tokom svog mandata, tako i nakon njega".

Dok je Kamala Haris stekla izuzetnu popularnost unoseći vitalnost i nadu u ovu predizbornu trku, brinem se da su mnogi Amerikanci počeli da zaboravljaju Trampovo duboko destabilizujuće predsedništvo.

Da se dovoljan broj ljudi zaista seća kakav je taj haos bio, novi Trampov mandat ne bi ni bio tema razgovora.

Foto: AP Photo

Međutim, za one koji su spremni da vide ogoljenu istinu, postoje nepobitni dokazi Trampove destruktivne zaostavštine svuda oko nas, a meni je srce slomljeno gledajući kako je moj otac postao jedan od tih dokaza.

Izbori u Americi se bliže i sve veći broj javnih ličnosti se opredeljuje za svoje favorite. Kako to obično biva, muzičke, holivudske i TV zvezde uglavnom su uz Kamalu Haris, dok milijarderi i konzervativni medijski moguli podržavaju Donalda Trampa. Posebnu pažnju privukla je Kerolajn Đulijani, ćerka bivšeg gradonačelnika Njujorka i jednog od najbližih Trampovih saradnika Rudija Đulijanija, koja je snažno podržala Kamalu Haris.

"Život mog oca se urušava otkad se udružio sa Trampom"

- Kao ćerka Rudija Đulijanija, nažalost sam u dobroj poziciji da podsetim Amerikance koliko može biti katastrofalno povezati se sa Trampom, čak i za one koji veruju da je on na njihovoj strani.

Gledati kako se život mog oca urušava otkad se udružio sa Trampom bilo je izuzetno bolno, kako na ličnom planu, tako i zato što se njegovo propadanje čini povezanim sa mračnom silom koja preti da ponovo obuzme Ameriku. Ne umanjujući ni najmanje ličnu odgovornost, bilo bi naivno ignorisati činjenicu da su mnogi iz Trampovog najbližeg okruženja upali u katastrofalne vrtloge propasti. Ako ponovo dopustimo da Tramp preuzme kormilo ove jeseni, ni naša zemlja neće biti izuzetak - izjavila je ona.

Zatim je poručila "gledala sam oca kako doživljava neverovatne uspehe i sada, nezamislive padove. Poslednja stvar koju želim je da ga povredim, pogotovo kada je već na dnu. Osim toga, nikada ne znamo koliko nam je vremena preostalo s roditeljima."

Zabrinutost Trampom

Ipak, ovaj trenutak i ovi izbori su veći od svih nas. Od prava na reproduktivno zdravlje i ekonomije, do spoljne i ekološke politike, potrebni su nam iskusni, razumni i fundamentalno pristojni lideri koji će se boriti za nas, a ne protiv nas lideri koji će čuvati našu demokratiju umesto da je demontiraju.

Izrazila sam sve svoje zabrinutosti u vezi s Trampovim otvorenim rasizmom, raširenim mizoginijom i potpunim nedostatkom empatije.

Čak sam mu rekla ocu da se već stidim svog prezimena kad god vidim naslove koji ga povezuju s Trampom, te da bi ovo dodatno pogoršalo taj osećaj. Ostatak te noći zadržavala sam nadu da bi emotivna molba jedne ćerke mogla zaista uticati na oca.

- Izborna pobeda Kamale Haris ne samo da je suštinski važna za opstanak naše demokratije, već će zaštititi i prava žena, ekonomiju i budućnost našeg planeta. Na ovim izborima, glasam za budućnost naše nacije i njen opstanak - napisala je Kerolajn za Veniti Fer.

(Blic)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pogledajte više