NETANJAHU SE DIREKTNO OBRATIO NARODU IRANA: Evo šta je sve naveo u saopštenju (VIDEO)

Jovana Švedić

30. 09. 2024. u 20:47 >> 20:50

U DIREKTNOM obraćanju iranskom narodu, premijer Izraela Benjamin Netanjahu govorio je o "opresivnoj prirodi režima" i kako utiče na njihov život.

Foto: Printscreen

Netanjahu je podelio video poruku putem društvene mreže Iks u kojoj je rekao da dosta razgovara o liderima Irana i kako u ovom bitnom momentu, želi da se obrati narodu Irana bez zadrške i preko trećeg lica.

- Svakog dana gledate kako vas režim obmanjuje, drže vatrene govore o odbrani Libana, odbrani Gaze. Ipak, svaki dan taj režim uranja naš region sve dublje u mrak i dublje u rat - rekao je izraelski premijer.

Netanjahu je istakao "nepovezanost između prioriteta iranskog režima i potreba njegovog naroda."

- Ogromna većina Iranaca zna da režim ne mari za njih. Da mu je stalo do vas, prestao bi da troši milijarde dolara na uzaludne ratove širom Bliskog istoka. To bi počelo da poboljšava vaše živote. - rekao je on.

On je pozvao iransko stanovništvo da "zamisli budućnost u kojoj se resursi potrošeni na rat i nuklearne ambicije preusmeravaju na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i infrastrukturu."

– Zamislite da je ogroman novac koji je režim protraćio na nuklearno oružje i ratove u inostranstvu uložen u obrazovanje vaše dece, u poboljšanje vaše zdravstvene zaštite, u izgradnju infrastrukture vaše nacije, vodovoda, kanalizacije, svih drugih stvari koje su vam potrebne. Zamislite to. – dodao je on.

On je poruku zaključio "solidarnošću" rekavši da "narod Irana treba da zna - Isreal stoji uz vas. Neka zajedno znamo budućnost prosperiteta i mira".

Njegove izjave su usledile nakon značajnih tenzija u regionu, posebno nakon smrti vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha u preciznom udaru izraelskih odbrambenih snaga, IDF.
Netanjahu je opisao Nasralaha kao glavnog pokretača iranske osovine zla, rekavši da ako neko ustane da vas ubije, ubijte njega prvog, prenosi agencija ANI.

On je istakao da je eliminacija Nasralaha "ključna za očuvanje bezbednosti Izraela i za bezbedan povratak talaca".

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pogledajte više