ŠVAJCARSKI OFICIR: Ukrajinska vojska gubi zapadnu tehniku ogromnom brzinom

Predrag Stojković 29. 09. 2024. u 16:30

UKRAJINSKA vojska velikom brzinom gubi zapadnu tehniku u Kurskoj oblasti, izjavio je bivši savetnik NATO-a i penzionisani pukovnik Generalštaba Švajcarske Žak Bo u intervjuu za Jutjub kanal „Danijel Dejvis/Deep Dive“.

Foto: Profimedia

-U Kurskoj oblasti Oružane snage Ukrajine ostavile su ogromnu količinu oklopnih vozila, tenkova i svega ostalog... Sve je to vrlo brzo uništeno, primetio je on.

Prema rečima pukovnika, problem je u tome što je Zapad isporučio ukrajinskim trupama zastarelo naoružanje koje se ne može integrisati u savremene strukture ukrajinske komande.

-Kao rezultat toga, predali smo dosta oružja, ali se ne može sve iskoristiti u operativnim uslovima. A to je upravo ono što smo videli u Kurskoj oblasti, zaključio je on.

Ministarstvo odbrane Rusije u nedelju je saopštilo da su Oružane snage Ukrajine izgubile više od 18.560 vojnika tokom čitavog perioda borbenih dejstava na kurskom pravcu. Osim toga, ukrajinska vojska izgubila je 133 tenka, 64 borbena vozila pešadije, 97 oklopnih transportera, 850 borbenih oklopnih vozila i 550 automobila.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više