IZRAEL TRAŽI OD AMERIKE DA SPREČI OSVETU IRANA: IDF nastavlja sa bombardovanjem Bejruta (VIDEO)

Predrag Stojković 28. 09. 2024. u 19:52

IZRAEL je zatražio od SAD da preduzmu mere da odvrate Iran od pokretanja napada kao odgovor na vazdušni napad u kojem su ubijeni vođa Hezbolaha Hasan Nasralah i general Islamske revolucionarne garde, izjavila su dva izraelska i američka zvaničnika novinskom sajtu Aksios.

Tanjug


Američki zvaničnik je rekao Aksiosu da će Vašington sada raditi na diplomatskom rešenju kako bi sprečio izraelsku kopnenu invaziju na Liban i iransko umešanost u sukob koji je u toku.

Posle ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu ranije ove godine, za koje se okrivljuje Izrael, Iran je zapretio odgovorom.

Da bi odvratile Iran, SAD su požurile sa svojim snagama na Bliski istok i diplomatskim porukama prenele poruke ozbiljno upozoravajući Iran da ne izvrši takav napad.

BOMBARDOVANjE SE NASTAVLjA

Libanski mediji izveštavaju o novom izraelskom napadu u predgrađu Dahije u Bejrutu.
Brojni udari IDF-a izvedeni su danas u uporištu Hezbolaha u južnom predgrađu libanske prestonice, od jučerašnjeg ubistva šefa Hezbolaha Hasana Nasralaha.
U međuvremenu, libanski bezbednosni izvor kaže da je izraelski napad bio usmeren na skladište u blizini aerodroma u Bejrutu, jedinog međunarodnog putničkog objekta u Libanu.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više