GOLOB POZVAO NETANJAHUA PRED CELIM SVETOM: Okončajte rat u Gazi

Predrag Stojković 27. 09. 2024. u 23:33

SLOVENAČKI premijer Robert Golob pozvao je danas izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da okonča rat u Gazi na 79. zasedanju Generalne skupštine UN u okviru generalne debate u Njujorku.

Printksrin Jutjub

-Želim ovo jasno i glasno da kažem izraelskoj vladi. Zaustavite krvoproliće, zaustavite patnje, vratite taoce kući i okončajte okupaciju", rekao je Golob, preneo je Slovenijan tajms.

-Gospodine Netanjahu, zaustavite ovaj rat odmah, zaključio je slovenački premijer udarivši rukom o govornicu.

Golob je ovo rekao nakon što je naveo da je ranije ove nedelje čuo priče od dve palestinske devojčice na događaju koji je organizovala organizacija "Save the Children", rekavši da "uprkos svom razaranju, dehumanizaciji i strahu, u njihovim pričama nije bilo ljutnje ili mržnje".

One su samo imale ogromnu želju da žive normalan, pristojan život i da se obrazuju i uče kako bi mogle da uzvrate svojoj zajednici, rekao je on.

-Samo jedinstvenim pozivom na mir i protiv rata mogli bismo da osiguramo da... deca Palestine i sveta ne budu među hiljadama dece koja nemaju budućnost pod okupacijom, naglasio je Golob.

Na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu nasilje i diskriminacija Palestinaca je "dostigla tačku ključanja" koja nas "udaljava od rešenja o dve države", rekao je on, dodajući da je region na ivici ambisa i da je hitno potrebna deeskalacija.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više