OTKAZANI LETOVI NEKOLIKO KOMPANIJA SA AERODROMA BEN GURION U TEL AVIVU: Slična situacija u Teheranu i Bejrutu

Tanjug

24. 09. 2024. u 07:31

KOMERCIJALNE avio-kompanije Viz Er, Britiš Ervejz i Azerbejdžan Erlajns otkazale su danas letove ka aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu i sa njega zbog pojačanih sukoba između Izraela i libanskog Hezbolaha, prenose izraelski mediji.

Foto: Unsplash

Na veb-stranici aerodroma Ben Gurion objavljeno je da danas ove tri avio-kompanije ne lete ni prema Izraelu ni iz njega, navodi Tajms of Izrael.

Mnoge avio-kompanije su tek nedavno ponovo počele letove nakon što su posle napada Hamasa 7. oktobra i kasnijeg rata u Pojasu Gaze u različitim trenucima tokom godine obustavljale avio-saobraćaj.

U jučerašnjim široko rasprostranjenim izraelskim vazdušnim napadima usmerenim na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu poginulo je najmanje 492 ljudi, a ranjeno više od 1.645, saopštile su libanske vlasti.

Hezbolah je juče lansirao na Izrael više od 200 raketa, zbog čega su aktivirane sirene širom severnog Izraela, u blizini Haife, sve do nekih naselja na Zapadnoj obali, blizu Tel Aviva.

Mnoge avio-kompanije su takođe otkazale letove ka Bejrutu i iz njega, a nemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je juče da do 14. oktobra obustavlja letove za Tel Aviv i Teheran. Lufthanza je ranije obustavila letove za Bejrut do 26. oktobra, navodi.

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više