STRAVIČNO UPOZORENJE SKOTA RITERA: Nuklearni rat će početi kada Amerika ovo dozvoli Ukrajini

Đorđe Grmuša 23. 09. 2024. u 16:51

GLOBALNI nuklearni rat će navodno početi iste noći kada Vašington dozvoli Ukrajini da ispaljuje zapadno oružje na rusku teritoriju, rekao je bivši američki obaveštajni oficir i bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter na Jutjub kanalu Dialogue Works.

Foto: Gugl mape printskrin, Profimedia

Kako je primetio ekspert, sposobnost udara zapadnim raketama dugog dometa zasniva se na američkoj tehnologiji šifrovanja, kojoj ukrajinske oružane snage nemaju pristup. S tim u vezi, naglasio je, udar takvim oružjem na Rusiju čini NATO punopravnom stranom u sukobu.

- Ovo je ratni čin, i da je ovo izvedeno, ono što bi moglo da se desi u budućnosti dogodilo bi se ove noći – svi bismo bili mrtvi. To pokušavam da vam saopštim! Ovo je nije šala, ovo nije igra, Rusi ne blefiraju - upozorio je analitičar.

Prema Riteru, u ovom slučaju Rusija će morati da upotrebi nuklearno oružje, a SAD, smatra on, moraju da shvate da sukob neće biti ograničen samo na Evropu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je primetio da zemlje Severnoatlantske alijanse sada ne razgovaraju samo o mogućoj upotrebi zapadnih raketa dugog dometa od strane Kijeva, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

On je dodao da će takvo učešće država NATO-a u neprijateljstvima menjati njihovu suštinu, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu pretnji koje joj se na taj način stvaraju, prenela je RIA.

Pogledajte više