VOJSKA IZRAELA PONOVO POZVALA CIVILE DA SE EVAKUIŠU: Najavili napade na dolinu Beka

Tanjug

23. 09. 2024. u 14:56

PORTPAROL izraelske vojske (IDF) Danijel Hagari pozvao je danas civile koji žive u dolini Beka na istoku Libana da u naredna dva sata napuste kuće u kojima Hezbolah skladišti oružje jer će "u bliskoj budućnosti" ti objekti biti meta izraelskih napada.

tanjug

- Spremamo se da u bliskoj budućnosti izvršimo udare na terorističke ciljeve u dolini Beka. Hezbolah u civilnim zgradama skladišti strateško oružje, koristi stanovništvo kao živi štit i svesno ga dovodi u opasnost - rekao je Hagari na konferenciji za novinare i upozorio lokalno stanovništvo na tom području da se odmah udalji iz objekata u kojima su uskladišteni projektili ili drugo oružje, prenosi Tajms of Izrael.

Portparola izraelske vojske je rekao da Hezbolah namerava da lansira novo oružje ka izraelskoj teritoriji i poručio da Izrael to neće dozvoliti.

- Prizori koji se sada mogu videti u južnom Libanu su posledica eksplozije Hezbolahovog naoružanja u civilnim objektima. Svaki objekat koji smo pogodili krio je rakete, dronove i druge projektile koji su bili namenjeni ubijanju izraelskih civila - rekao je Hagari.

U poruci stanovnicima doline Beka u Libanu objavljenoj na arapskom jeziku izraelski pukovnik Avišai Adrai rekao je da civili imaju dva sata da napuste sporne objekte pre početka izraelskih vazdušnih napada.

BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pogledajte više