POGOĐEN BROD SA ORUŽJEM ZA KIJEV: MO Rusije – Prevozio je municiju sa Zapada

Predrag Stojković 22. 09. 2024. u 00:47

RUSKA vojska pogodila je brod koji je prevozio municiju zapadne proizvodnje u Ukrajinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi.

Foto: printskrin tvzvezda.ru

Dodaje se da je izvela još jednu seriju udara na energetsku infrastrukturu Ukrajine.
U saopštenju u subotu, ministarstvo je tvrdilo da su ruski ratni avioni, dronovi, rakete i artiljerijske snage uništile dva ukrajinska skladišta municije i „pogodile brod nosač suvog tereta sa projektilima i municijom, koju su kijevskom režimu dale zapadne zemlje“.

Zvaničnici nisu rekli koliko je brod oštećen niti gde se napad dogodio, iako se Ukrajina uglavnom oslanja na crnomorske i dunavske rute za primanje pomorskih pošiljki.

Brod "Razoni" uplovio u Sirijsku luku, Foto AP

Ministarstvo je takođe saopštilo da su ruske snage izvele udare koristeći visokoprecizno oružje i bespilotne letelice na ukrajinsku energetsku infrastrukturu povezanu sa odbrambenim industrijskim kompleksom Kijeva, kao i radionice bespilotnih letelica i vojne oblasti razmeštanja. „Ciljevi napada su ostvareni. Svi naznačeni ciljevi su pogođeni“, dodaje se.

Dok ukrajinski zvaničnici nisu komentarisali tvrdnje Moskve da je pogodila teretni brod, lokalni mediji su tokom noći izvestili o eksplozijama u Harkovu, Dnjepropetrovsku, Poltavi, Sumi, Krivom Rogu i nekoliko drugih gradova.

Rusija gađa energetsku infrastrukturu Ukrajine od napada Kijeva na Krimski most u jesen 2022. godine, a zvaničnici u Kijevu i Zapadu kažu da su udari uništili oko polovinu električnih kapaciteta zemlje. Moskva tvrdi da nikada ne gađa civile.

(rt.com)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više