PUTIN OSNOVAO KOMISIJU: Medvedev rukovodi telom koje nadgeda popunjavanje Oružanih snaga vojnicima po ugovoru

Predrag Stojković 20. 09. 2024. u 19:47

RUSKI predsednik Vladimir Putin formirao je danas Međuresornu komisiju u Savetu bezbednosti (SB) za popunjavanje Oružanih snaga Rusije vojnim osobljem po ugovoru.

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

Za predsednika Komisije imenovan je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, a njegov zamenik biće ministar odbrane Andrej Belousov.

-Komisija je formirana kako bi ispunila zadatke koji su povereni Savetu bezbednosti Ruske Federacije u oblasti organizovanja odbrane i vojnog razvoja, navodi se u uredbi objavljenoj na zvaničnom portalu pravnih informacija, prenosi Izvestija.

Komisija će koordinirati aktivnosti saveznih državnih organa, kao i konstitutivnih subjekata Rusije, drugih državnih organa, lokalnih samouprava i organizacija za izbor stranih državljana koji su se prijavili za vojnu službu po ugovoru, sa ruskom armijom.

Ovo telo će vršiti procenu napretka regrutacije,kao i aktivnosti organa za privlačenje građana u dobrovoljačke formacije, razmatranje predloga mera materijalnog podsticaja za vojnike i izradu regulatornih pravnih akata koji se odnose na regrutaciju Oružanih snaga Rusije.

Ministarstvo odbrane Rusije je od 1. decembra 2023. godine počelo da povećava broj oružanih snaga na milion 320 hiljada ljudi.

Konstatovano je da su svi planovi za regrutovanje vojske i mornarice za tu godinu ispunjeni, a njihov broj je povećan na milion i 150 hiljada vojnih lica.

Putin je početkom decembra najavio da će Ministarstvu odbrane biti dodeljena sredstva iz saveznog budžeta za popunjavanje Oružanih snaga do 2.209.130 ljudi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više