ALARMANTNO UPOZORENJE IZ MOSKVE: Politika Bajdena, Makrona i Šolca prema Rusiji može dovesti do svetskog rata

Đorđe Grmuša 18. 09. 2024. u 21:24

POLITIKA američkog predsednika Džozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca prema Rusiji može da dovede do svetskog ili nuklearnog rata. To se ne sme dopustiti, rekao je predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Podsetimo, zapadni mediji su nedavno objavili da bi SAD i Velika Britanija planiraju da tokom Generalne skupštine UN u nedelji kada učestvuju svetski lideri (24-30. septembra) mogli da objave da daju Kijevu dozvolu da zapadnim oružjem gađa objekte u dubini ruske teritorije.

- Bajden, Makron, Šolc razmatraju pitanje primene visoko preciznog oružja za udare na teritoriju Rusije, što može dovesti do tragične situacije. I oni će jednostavno pokrenuti svetski rat, nuklearni. To se ne sme raditi. Oni ne shvataju šta može da se dogodi - rekao je Volodin u intervjuu za „Komsomoljsku pravdu“.

Kako je istakao, Rusija će zaštititi svoje građane i predsednik Vladimir Putin će učiniti sve što je u njegovoj moći u tom cilju.

Podsetimo, Putin je ranije izjavio da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine.

Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da su članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom. Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se budi pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU -  Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više