PUTIN RAZMATRA NOVI PLAN: Na stolu opcija o podizanju borbene gotovosti vojske

Đorđe Grmuša 18. 09. 2024. u 19:41

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin održao je sastanak o razvoju Oružanih snaga u uslovima specijalne vojne operacije. On je predložio da se razmotri jačanje i podizanje borbene gotovosti vojske.

Foto: Profimedia/Alexander NEMENOV

- Razgovaraćemo danas o pitanjima povezanim sa jačanjem i podizanjem borbene gotovosti Oružanih snaga a sutra ćemo nastaviti rad u jedno od odbrambenih preduzeća u Sankt Peterburgu - rekao je on.

Putin je naglasio da Rusija posvećuje veliku pažnju jačanju vojske i flote i dodao da se realizuje program njihove sveobuhvatne modernizacije.

- Veliku pažnju posvećujemo tehničkoj modernizaciji armije i flote. Radi se o modernizaciji o poboljšavanju taktičko-tehničkih karakteristika oružja i tehnike, kao i perspektivama za proizvodnju novih visoko preciznih modela, uz uzimanje u obzir i iskustva naših snaga u specijalnoj vojnoj operaciji - naveo je ruski predsednik.

To u praksi znači da će vojska dobijati serijske modele oružja i oklopne tehnike, avijacije, sistema za otkrivanje protivnika i kontrabaterijsku borbu, komunikacionih sistema.

- Tu su, naravno, i različiti bespilotni sistemi, strateški i teški, kao i mali i minijaturni - naveo je Putin.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU - Pogledajte trenutak lansiranja

Pogledajte više