REKORDNA ZAPLENA KOKAINA: Francuska mornarica oduzela više od 10 tona droge

Predrag Stojković 26. 08. 2024. u 20:50

FRANCUSKA mornarica izvršila je rekordnu zaplenu više od 10 tona kokaina na ribarskom brodu na oko 1.220 kilometara od obale Martinika, saopštile su danas mornaričke snage Antila (FAA).

Foto: Tanjug/AP

-Patrolni čamac FAA La Konfiance presreo je ribarski brod u noći između 14. i 15. avgusta i tom prilkikom je otkriveno oko 300 velikih paketa pozitivnih na kokain. Ukupno, zaplenjeno je 10.552 kilograma ove droge, što je druga najveća zaplena francuske mornarice, navodi FAA u saopštenju za javnost, prenosio dnevni list Figaro.

Nakon presretanja, brod i njegov teret odvučeni su u luku Fort-de-Frans na Martiniku i predati karipskom ogranku kancelarije za borbu protiv narkotika (Ofast), kojoj je poverena istraga.

-Pokrenuta je sudska istraga po optužbama za krivična dela protiv zakona o narkoticima koja uključuju organizovanu kriminalnu bandu, zločinačku zaveru i posedovanje oružja kategorije B, navodi se u saopštenju za javnost i precizira da je devet osoba, šest brazilske nacionalnosti, dve kolumbijske i jedna iz Venecuele, izvedeno pred sudiju međuregionalne jurisdikcije u Fort-de-Fransu i potom pritvoreno.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pogledajte više