"MOSKVA UVEK POSTAVLJA RAME BRATSKOM NARODU" Zaharova: Rusko-jermenski odnosi će izdržati sve testove Zapada

Novosti online 08. 08. 2024. u 15:07

RUSIJA je u više navrata pružala ruku bratskom jermenskom narodu i namerava da to čini i u budućnosti, SAD sprovode geopolitički inženjering, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pomoćniku američkog državnog sekretara Džejmsa O'Brajena, koji tvrdi da Jerevan navodno želi da okrene leđa Moskvi.

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Što se tiče O'Brajenovih neosnovanih tvrdnji da Jermenija želi da se distancira od Rusije, ovo je još jedan primer geopolitičkog inženjeringa koji je svojstven Amerikancima – želja da se u očima svetske zajednice izmisli 'realnost' potrebna Vašingtonu, koja nema veze sa onim što se zapravo dešava - objasnila je Zaharova.

Ona smatra da će odnosi između Rusije i Jermenije, koji su se vekovima gradili, izdržati sve testove kojima ih Zapad neumorno izlaže.

O'Brajen je krajem jula prokomentarisao navodne poteškoće u rusko-jermenskim odnosima. Prema njegovom mišljenju, situacija oko Nagorno-Karabaha „dovela je do ozbiljnog jaza i značajan deo jermenskog stanovništva želi da se distancira od Rusije“. Pomoćnik državnog sekretara je rekao da SAD „stvaraju uslove da se to dogodi“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pogledajte više