"SAT 'SUDNJEG DANA' POKAZUJE JOŠ DVA MINUTA DO PONOĆI": Reči ruskog diplomate odzvanjaju svetom

Dejana Kalinić 04. 08. 2024. u 13:58

SAT „sudnjeg dana“ koji simbolizuje stepen napetosti u svetu u vezi sa nuklearnom pretnjom, pokazuje da nas dva minuta dele do ponoći, saopštio je zamenik šefa ruske dipplomatije Sergej Rjabkov televiziji Rusija 24.

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- Rekao bih da ovaj sat sada pokazuje nešto manje od dva minuta do ponoći, ali to ne znači da je kretanje kazaljke na satu nepovratno i da će početi rat. Ali moramo odgovorno pristupiti onome što se dešava - rekao je zamenik ministra.

- Mogu da kažem da je, na osnovu nekih znakova, signal koji je ruska strana poslala Vašingtonu i, koliko sam razumeo, ne samo Vašingtonu, već i nekim drugim prestonicama koje kontroliše Vašington – stigao na te adrese. Izbegli smo novu spiralu eskalacije - prokomentarisao je diplomata razgovor šefova vojnih resora Ruske Federacije i Sjedinjenih Država.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su šef ruskog Ministarstva odbrane Andrej Belousov i njegov američki kolega Lojd Ostin obavili telefonski razgovor i razmenili mišljenja o situaciji oko sukoba u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pogledajte više