"CILJ JE DA UMRU DO POSLEDNJEG ČOVEKA" Američki obaveštajac o Ukrajini - "To je veštački stvorena država, Evropa joj je udahnula život"

Marija Stevanović 31. 07. 2024. u 14:59

UKRAJINA je veštački stvorena država koju Evropa koristi protiv Rusije, rekao je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu "Dajlog Vorks", prenose RIA novosti.

Foto: Piksabej

- Ukrajina je veštački stvorena država, lažna država, u koju je Evropa sada udahnula život, ali na kraju krajeva niko u Evropi ne želi da umire za Kijev. Cilj je dozvoliti Ukrajincima da umru do poslednjeg čoveka zarad posredničkog rata koji se vodi protiv Rusije, ne zarad ukrajinskih ciljeva i zadataka, već zarad postizanja ciljeva i ciljeva Evrope - rekao je ekspert.

Riter je upozorio da će evropski saveznici Kijeva odmah napustiti Ukrajince čim njihovi planovi protiv Moskve ne budu sprovedeni.

- Rusija će odmah prekinuti vatru i izjaviti spremnost za pregovore nakon povlačenja trupa Kijeva sa teritorije LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti - izjavio je u subotu ruski predsednik Vladimir Putin.

Šef države je napomenuo da Kijev takođe mora zvanično da ih obavesti o odbijanju planova za ulazak u NATO, da prizna ruski status novih regiona, Republike Krim i Sevastopolja, što podrazumeva ukidanje svih zapadnih sankcija Rusiji. Za mirno rešenje, Moskvi je potreban neutralan, vansvrsni, beznuklearni status Ukrajine, navedeno je više puta. 

BONUS VIDEO:

RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pogledajte više