"POSTOJI PLAN..." Zelenski ima rešenje za veliki ukrajinski problem

Dejana Kalinić 29. 07. 2024. u 20:10

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da postoji plan kako će se deficit električne energije postepeno popunjavati.

Foto: Profimedia

On je dodao da su energetska pitanja bila prioritet tokom današnjeg obilaska linija fronta u Harkovskoj i Poltavskoj oblasti.

- Energija je uvek jedno od prvih pitanja. Imamo ideju kako će se postepeno, korak po korak, popunjavati deficit struje, državni službenici imaju jasne zadatke, a odgovornost je lična. Prebroditi zimu je nešto što sada planiramo - naglasio je Zelenski u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, radi se i na konfiguraciji protivvazdušne odbrane, "kako bi Harkovska oblast i drugi regioni imali veću zaštitu od ruskih udara".

- Posebno, glavnokomandujući Oružanih snaga Aleksandar Sirski i nadležni komandanti moraju da predstave ažuriranu strukturu sistema PVO i nove zahteve za partnere - koji moraju biti dostavljeni do kraja godine - naglasio je Zelenski.

U Poltavskoj oblasti predsednik Zelenski se sastao sa preduzetnicima i radnicima u okviru platforme "Made in Ukraine".

- Mnoge poslovne inicijative, spremnost kompanija da rade za državu i nude nove proizvode, sve ovo ćemo podržati i povećati javne nabavke. Danas imamo potpisane ugovore. Svi naši ukrajinski proizvodi - i vojni i civilni, sve ovo pomaže Ukrajini da istraje - poručio je Zelenski.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pogledajte više