"FRANCUSKA JE DEGRADIRANA NA NIVO KORUMPIRANE DEVOJKE": Makron se dobrano zamerio Rusima, prozivke se samo nižu

Dejana Kalinić 28. 07. 2024. u 15:04

FRANCUSKA je pod vođstvom predsednika Emanuela Makrona degradirana na nivo korumpirane devojke, izjavio je zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući otvaranje Olimpijskih igara u Parizu.

Foto: AP Photo/Michel Euler

Tačnije, Medvedev je naveo da uopšte i ne želi da priča o Olimpijadi, koja je za njega jedan "odvratan spektakl".

Foto: Tanjug/Government Pool Photo via AP

- Setite se Olimpijade u Sočiju, ili Svetskog fudbalskog prvenstva sjajno održanog u našoj zemlji. Isključite TV i ne pratite sramnu pojavu nakaza na internetu! - poručio je Medvedev u intervju za TASS

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu izazvala je veliki odjek širom sveta.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov napomenuo je da mu je teško da poveruje da je Međunarodni olimpijski komitet pristao na tako nešto, a američka kongresmenka Mardžori Tejlor Grin nazvala je ceremoniju "satanskom" i "antihrišćanskom".

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navela je da je otvaranje Olimpijade u Francuskoj masovni neuspeh.

- Nisam htela da gledam otvaranje. Ali kada sam videla fotografiju, nisam mogla da verujem da to nije dipfejk ili fotošop - napisala je očigledno zgrožena Zaharova na Telegramu.

Reagovao je i italijanski novinar i finansijski analitičar Anđelo Đulijano, koji je zatražio azil u Rusiji nakon početka Olimpijskih igara u Parizu.

- Tražim od Rusije da mi da azil, ne želim da budem deo ovog s.... - napisao je Đulijano na Iksu.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: TURSKA VOJNA VEŽBA: U znak sećanja na 50 godišnjicu turske vojne operacije

Pogledajte više