ZELENSKI IZVREĐAO ORBANA: Ne mogu svi lideri da pregovaraju o Ukrajini - Morate imati određenu snagu i autoritet...

Marija Stevanović 12. 07. 2024. u 10:20

NE MOGU svi lideri da pregovaraju o Ukrajini, rekao je Vladimir Zelenski na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, pišu RIA novosti.

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky/AP Photo/Petr David Josek, File

Ovako je odgovorio na pitanje o sastanku mađarskog premijera Viktora Orbana sa raznim svetskim liderima na kojem se razgovaralo o ukrajinskom sukobu.

- S obzirom na sve zemlje – velike i male, ali moramo razumeti da ne mogu svi lideri da pregovaraju. Da biste to uradili, morate imati određenu snagu i autoritet...

Orban, čija zemlja predsedava Evropskoj uniji, posetio je Ukrajinu, Rusiju i Kinu početkom jula. Poseta Moskvi i pregovori sa predsednikom Vladimirom Putinom su potom izazvali oštre kritike premijera na Zapadu.

Orban se kasnije sastao sa predsedničkim kandidatom SAD Donaldom Trampom na imanju Mar-a-Lago na Floridi posle samita NATO-a.

Istovremeno, list Gardijan je pisao, pozivajući se na izvor, da premijer nije tražio bilateralni sastanak sa aktuelnim američkim liderom Džoom Bajdenom i generalno ga je izbegavao na tom događaju na svaki mogući način.

BONUS VIDEO:

UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI: Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

Pogledajte više